Cuinar amb vi: Aromes i sabors en harmonia

Cuinar amb vi: Aromes i sabors en harmonia

El vi és un ingredient versàtil i deliciós que pot aportar una dimensió única als teus plats. Cuinar amb vi no sols pot realçar i complementar els sabors, sinó també crear un equilibri perfecte entre els ingredients. En aquest article, explorem com cuinar amb vi pot...
Com són els vins Rioja?

Com són els vins Rioja?

Rioja exporta almenys un 37% de la seva producció de vins fora de les fronteres espanyoles. Més de 120 països són destinació de les ampolles d’aquesta denominació per excel·lència. Amb una Denominació d’Origen, una de les més antigues d’Espanya...
La diferència entre el vi jove, criança i reserva

La diferència entre el vi jove, criança i reserva

La diferència entre els nous vins, criances i reserves és clàssica. Però no perquè de vegades es doni per assegut, no podem deixar d’explicar-ho. Immediatament es nota que la diferència és que els vins nous no tenen criança en bóta, mentre que els vins de...
Diferències entre un Sommelier i un Enòleg

Diferències entre un Sommelier i un Enòleg

Un sommelier i un enòleg poden ser molt similars, tenen algunes coses en comú com que tots dos es dediquen al vi, però no sempre solen estar als mateixos llocs de treball. Son dos figures molt importants en la presentació i elaboració del vi, però en canvi, tenen...
Què és l’anàlisi enològic del vi?

Què és l’anàlisi enològic del vi?

L’anàlisi enològic és el procés que permet estudiar a profunditat la composició del vi. Aquest estudi és efectuat pels especialistes en vi, coneguts com a tècnics enòlegs. Aquí us expliquem més sobre la importància d’aquest procés que, moltes vegades, és...