Tradició vitivinícola · 1954
Blog
Què caracteritza un vi jove?
Un vi jove és aquell que és de l'any o aquells vins que no tenen criança en ampolla o bóta, presenten un sabor molt agradable en boca, pocs tanins i aromes primàries pronunciats, són ideals per gaudir o per maridar amb àpats lleugers. Els vins joves, per regla...
Indicacions Geogràfiques en els Vins de la Rioja
S'han incorporat noves normatives a la Denominació d'Origen Qualificada Rioja per millorar el seu procés de competitivitat. Les indicacions geogràfiques afegides amb la normativa complementaran les categories tradicionals que tots coneixem sobre l'envelliment de el vi...
Parts del raïm (per a l’elaboració de el vi)
Sense raïm no podríem fer vi. Per poder elaborar el vi, s'utilitzen algunes parts del raïm, per això t'ensenyarem a reconèixer aquestes parts i quina és la seva funció en l'elaboració del vi. Els raïms de raïm es donen en el Vinya, arbre utilitzat comunament per...
Elaboració de vins escumosos
L'elaboració dels vins escumosos sol ser de les més complicades a causa de que els seus mètodes requereixen d'una metodologia específica que permetrà la creació de les bombolles. Això es deu al fet que les bombolles són creades per Diòxid de carboni (CO2). Aquesta...
Consells per ser un bon tastador de vins
A l'hora del tast de vins, no hi ha manera de ser un pròdig, simplement és una habilitat que s'adquireix amb bona pràctica i amb molt desenvolupament dels sentits per gaudir del bon vi. Per això, t'ensenyarem alguns bons consells per ser un bon tastador de vins....
Tips per al bon maridatge del vi i les postres
Si es vol aconseguir un bon maridatge el vi seleccionat de ressaltar les característiques de les postres, el vi de complementar el sabor del plat, de manera que cal considerar la seva quantitat de sucre, el seu grau d'acidesa i la intensitat del seu sabor; seguidament...






