Tradició vitivinícola · 1954
Blog
Diferències entre un Sommelier i un Enòleg
Un sommelier i un enòleg poden ser molt similars, tenen algunes coses en comú com que tots dos es dediquen al vi, però no sempre solen estar als mateixos llocs de treball. Son dos figures molt importants en la presentació i elaboració del vi, però en canvi, tenen...
Què és l’anàlisi enològic del vi?
L'anàlisi enològic és el procés que permet estudiar a profunditat la composició del vi. Aquest estudi és efectuat pels especialistes en vi, coneguts com a tècnics enòlegs. Aquí us expliquem més sobre la importància d'aquest procés que, moltes vegades, és requisit...
Caducitat del vi embotellat
Encara que sembli incert, amb el pas el temps el vi pot tornar-se inadequat per al consum per tenir un aspecte "avinagrat". I, és que, depenent del tipus de vi al passar mesos o anys pot arribar a la seva màxima qualitat i al excedir-se el temps va perdent les seves...
Quines diferències hi ha entre els tipus de vins?
Entre els diversos tipus de vins hi ha diferències marcades, dignes de tenir en compte a l'hora d'analitzar les seves qualitats. Més enllà de la seva estada a roure o de tenir bóta, els vins joves, criances i reserves són diferenciables per les seves característiques....
Sota quina temperatura s’ha de consumir el vi?
Un factor important que ens permet gaudir de el bon vi és la temperatura de conservació. No obstant això, això depèn del gust de consumidor. No obstant, segons el tipus de vi es recomanen nivells de temperatura que garanteixin el màxim gaudi de la seva aroma i sabor....
Què són els destil·lats de vi?
Els comerciants holandesos van ser els responsables de l'origen dels destil·lats de vi. Ells es van adonar que, al destil·lar el vi, s'estalviava més espai en els vaixells i, a més, no es deteriorava el producte a causa de l'alt contingut d'alcohol. Tipus de brandi o...






