Un sopar especial necessita d’un bon vi, una cosa que segurament ningú posa en dubte, pel que en el present post volem centrar-nos en l’elecció del vi del seu color ¿Blanc, negre o rosat ? Et deixem alguns tips molt interessants .
L’elecció del vi per acompanyar un menjar o sopar moltes vegades és una decisió complexa, ja que caldria considerar cadascuna de les varietats que existeixen, que generen diferents aromes, així com les diferents formes d’elaboració, la criança i fins i tot el lloc d’origen, que també té les seves característiques pròpies. No obstant es pot fer una valoració més simple i més radical.
Els vins negres són ideals per acompanyar carns. Per a un sopar abundant que inclogui plats on les carns siguin l’ingredient central, ja sigui carns a la brasa o guisats, per a plats amb formatges, pastes o per a la major part dels plats de la gastronomia mediterrània, l’elecció apropiada seria un vi negre . Aquest podria ser jove o de criança segons la complexitat de cada plat, sent els negres joves més aptes per a plats senzills.
En general per als peixos i altres fruits de la mar el vi blanc és l’opció més clàssica i sol ser la millor elecció, és ideal per acompanyar sopars lleugers. També pot combinar-se amb alguns plats que incloguin carns, especialment carns blanques o fins i tot carns vermelles a la planxa, tot i que per a aquests casos seria millor un blanc amb criança o almenys poc aromàtic.
Els vins rosats, a mig camí entre els blancs i els negres, són una excel·lent opció per acompanyar gairebé qualsevol plat. Un rosat jove i fresc pot combinar perfectament amb qualsevol peix o fins i tot marisc, i un rosat més potent, amb un bon color, s’adapta bé a qualsevol carn. El vi rosat, a més, ha estat el que s’ha pres tradicionalment amb el menjar ràpid italiana (pasta i pizzes), i per què no prendre-ho amb hamburguesa, hot dogs, tacs, faláfel o kebab.

